Skip navigation

Tag Archives: dagor

DAY 1

A day before عيد الفطر we started our trip to Pramuka Island from Muara Angke. It’s a team of six, me, acing, mike, dagor, defan, and the last but not least, our newcomer, bayu… took 30 grands for each of us to reach Pramuka Island using a boat. The boat sail every 7 AM and 1 PM everyday from Muara Angke, and we took the 1 PM boat. The boat using diesel engine in the middle, with upper and lower deck for passanger seat. it’s very windy even in the lower boat, and took more than two hours until we docked over at pramuka port.

so we arrived at Pramuka Island, and took a lunch at nearby canteen. for me the food seems plain, so i took none and prefer having some meatballs nearby. We continue to the inn which acing have booked before. the thing is, the inn has no vacant room (though we’ve booked before), so we’ve been directed to a somewhat native guest house. hmm.. a bed room with air conditioned and 4 simple foam bed in line. a living room with a tv, fan, hot dispenser, and complimentary playstation 2 from the house owner. 🙂 hmm the squat toilet.. dislike it though.. 😉

after we put our backpack in our room, we took a walk around the island. we circled the island counter clockwised, since our house located northwest of the island. the seawater surely clear blue, we can even see what beneath it.. the coral, fishes.. we even see fishes jumping by the sea.

we even met some AJU students, acing and dagor friends.. (though acing don’t really know who is ;)) after took a walk we took a bath. for dinner we had meatballs (again, i did..) though not at the same place. it does taste better.. hmm maybe meatballs from Pasar Senen.

at night we hangout at the seaport. dagor even try to catch some fish with pot luck and had two strikes!! funny thing is, acing sliced some fishes in the bricked garden near the port, it does smell fishy odor.. but what comes next is, not long after we finished our fishing. there came some chicks and they sat on that brick which acing had tainted with that dead fishy fish.. just hoping those chicks don’t smell their pants later on when they sleep.. Taste like chicken, smell like fish.. tee-hee.. 🙂

We go back to our house, me and defan already exhausted and slept in the bed room shortly. Meanwhile dagor,acing, bayu and mike both are PES lover, so they played the game along the night before they sleep later on.

DAY 2

Later

DAY3

Later on

DAY 4

Later later on

Advertisements

Oke udah beberapa hari ini saya ga menulis blog saya. For some reasons for sure. Tapi saya udah merangkum apa2 saja yang terjadi selama itu. Agak panjang sih tapi kalo ada waktu boleh2 aja dibaca.

Read More »

Maybe agak telat buat posting ini, tapi that’s okay, saya cuma mau post aja foto2 kita waktu piknik. Waisak memang udah lama, kita piknik tanggal 9-10 Mei waktu itu (Waisak tanggal 9). There were me, mike, acing, and dagor the driver. Harusnya sih saya menghadiri ultah kakek saya di Cibubur, tapi sekali2 ijin deh.. hehe.. Jadi dagor, acing dan mike dateng ke Bandung tanggal 8 sore, trus kemping di kosan saya. Kita sempet makan malem di Ayam Goreng Merdeka, yang saya ga kesampean buat makan di sana bareng si dudul. ternyata di sana entah kenapa murah banget, secara anak2 pesen nasi dobel, minum minuman yang apapun makanannya itu, eh taunya berempat cuma 50 grands. (tau gitu gw ajak lo ksana dul dari dulu, hemat2 =p) Besok paginya, sebelum kita pergi saya sempet2 nya kenalin si dudul ke mereka.. hehe.. waktu itu si dudul lagi sibuk mau bimbingan, tadinya sih mau saya culik buat breakfast bareng. Tapi berhubung waktu itu ada problem, jadi ban mobil si dagor bocor. It did also happened before, waktu dia ke main ke Bandung juga sebelumnya. Sempet nyari2 perkakas (secara pada kesempatan yang lalu dagor ga bawa perkakas jadi mau tidak mau kita bawa ke bengkel di Cihampelas), dan akhirnya ketemu juga walaupun ud sempet coba minjem ama anak kosan dan bengkel terdekat gara2 kunci roda nya ngumpet entah di mana yang ternyata ada di dalem toolkit. Dengan kelihaian saya yang sudah berbakat dari kecil ngedongkrak mobil (secara dari sd saya ud kerja rodi buka ban, walaupun saking lamanya jadi salah step =p) akhirnya bisa beres juga. Tapi jadinya kita agak telat jemput si dudul, alhasil kita cuma bisa anter si dudul ke tempat ngeprint deket kampus.

Read More »

Mungkin agak kemaleman menulis blog nya, tapi gapapa soalnya saya baru sempat sekarang. Hari ini dimulai ketika saya bermalas2 an tidur di sofa junior suite hotel Borobudur. keluarga saya yang lainnya sedang jalan pagi di taman. Entah kenapa nyaman banget tidur di sofa itu, bantalnya empuk banget..

Ga lama kita jalan ke Soto Gebraak!.. bagi yang ga tau soto gebrak, soto ini udah buka cukup lama, sejak 1973 kalo ga salah tulisannya. Waktu keluarga saya sempat ngontrak di daerah petamburan, kita sering makan di sana. maybe saya masih tk waktu itu. soto ini lumayan tenar, tapi mungkin bagi orang yang ga tau Jakarta ga tau tempat ini. lokasi nya sekarang udah pindah tapi tetap di setiabudi juga, dulunya cuma gerobak dengan lot tertutup semi permanen, tapi sekarang udah kaya restoran loh.. katanya udah 2 tahun begitu.. memang sih terakhir saya makan di sana mungkin tiga tahun lalu. kalo ga salah soto ini juga buka cabang di daerah tebet.

Read More »